Eko proizvodi od suhe smokve iz Peračkog blata kraj Ploča

OPG Ostojić


Smokva je na mediteranskom području prisutna već tisućama godina. Tijekom svoje evolucije prilagođavala se raznim okolišnim uvjetima te kao takva postala velikim djelom neovisna o utjecaju čovjeka i intenzivnoj poljoprivredi koja podrazumijeva upotrebu pesticida, mineralnih gnojiva i svega što donosi intenzivna poljoprivreda.

Poštujući prirodu i sva njezina pravila o ekološko-organskom uzgoju temelj je i filozofija proizvodnje OPG-a Ostojić. Njihova smokva ostala je čista, prirodna, djevičanska kakva je bila stoljećima.

Proizvodnja im se temelji na mnogo ljudskog rada, opreme koja je potpuno neovisna o upotrebi kemijskih supstanci kako u proizvodnji tako i u preradi, što je u današnjem svijetu rijetkost. Asortiman njihovih proizvoda dijeli se na podvrste:

  • Suhe smokve
  • Smokvenjak
  • Figos
  • Umak i džem od smokava

Suhe smokve


Sorte bijelica i zamorčica sušene su po tradicionalnoj recepturi u kontroliranim uvjetima. Ukusna, mekana i sočna poslastica koja odlično prija uz domaću rakiju, ali i bez dodataka sačinjava ukusan desert. Može se naručiti u pakiranju od 100 i 200 grama.

Smokvenjak


Smokvenjak je tradicionalni dalmatinski kolač od mljevene suhe smokve i badema. Dolazi u dvije kombinacije voćnoj i pikantnoj aromi. Izvrsno izbalansirana kombinacija smokava i mljevenog papra ili smokava i citrusa, zasigurno ničije nepce neće ostaviti ravnodušnim.

Dok se voćni smokvenjak preporuča koristiti uz aperitiv ili desertno vino pikantni je najbolje konzumirati uz sit i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Obe kombinacije dolaze u pakiranju od 125 i 250 grama.

Figos


Sušene smokve u kombinaciji sa citrusima, brusnicama ili quinoom, pravi su izvor energije i nutritivno vrijedan međuobrok. Pločica od 40 grama stane u svaki džep, a odlično dođe kod višesatne rekreacije u prirodi.

Ako ste na području Splita proizvode OPG-a Ostojić možete naručiti kod nas po navedenom cjeniku.

Za narudžbe i detaljnije informacije o proizvodima kontaktirajte nas putem naše e-pošte: [email protected]